Over Arboretum Westeresch

Arboretum Westeresch is een zesduizend vierkante meter grote verzameling inheemse en uitheemse houtige gewassen. Deze bijzondere collectie bomen, struiken en coniferen is samengebracht in een fraai tuinontwerp met niveauverschillen. Dankzij de doordachte samenstelling is de tuin aantrekkelijk in alle seizoenen.

Stroomdal en mozaïeklandschap

Arboretum Westeresch in buurtschap Veele bij Vlagtwedde ligt aan de oever van beekje de Ruiten Aa, aan de rand van het authentieke mozaïeklandschap van de Westeresch, gelegen aan de rand van het een groot natuurgebied in het rond het stroomdal van de Ruiten Aa.

Assortiment beplanting

Harmonie is de basis in Arboretum Westeresch. De samenstellingen en composities in de plantvakken zijn weloverwogen, met onder meer bladverliezende loofbomen, solitaire coniferen en veel wintergroene rododendrons. De slingerende graspaden worden begrensd door groepen bodembedekkers, varens en kleine heesters.

Het complete overzicht van de beplanting vindt u in onze assortimentslijst.

Tuinvensters

Op verschillende plekken in het Arboretum vindt u mooie doorkijkjes. Door deze tuinvensters kijkt u dieper de tuin in of hebt u uitzicht op de Ruiten Aa, het mozaïeklandschap en de prachtige natuur van Ter Wupping en Wessinghuizen.

Waterloop

Aan de zuidkant van het Arboretum vindt u een waterloopje, omgeven door vochtminnende planten zoals varens en primula’s. De tuin loopt gestaag af naar de grote vijver. Vanaf de vijverwal is het uitzicht op de grote variatie in beplanting indrukwekkend.

De broedvogels van Westeresch

De meerwaarde voor vogels is een belangrijk uitgangspunt bij de aanleg en beheer van Arboretum Westeresch. Dankzij de vele bes- en vruchtdragende bomen en struiken, de aanwezigheid van water en de grote diversiteit duurzame nestkasten kozen vele vogelsoorten Arboretum Westeresch als favoriete broed- en verblijfplaats. En dat maakt Westeresch weer tot een interessant uitstapje voor vogelliefhebbers.

Bekijk de broedvogels van Arboretum Westeresch.